Najčešće jesenje bolesti kod dece

Najčešće jesenje bolesti kod dece

Pedijatar prim. dr Milijana Simonović objašnjava koje su najčešće bolesti u ovom periodu kod dece, šta ih izaziva i kako se leče. Procenjuje se da dete u prve tri godine života ima prosečno četiri do šest infekcija gornjih disajnih puteva godišnje. Učestalost se smanjuje kod starije dece. U nastajanju pomenutih infekcija važnu ulogu imaju kako… Continue reading »

Sprečite gojaznost kod dece

Sprečite gojaznost kod dece

Tragajući za savetima kako dete „naterati“ da jede našla sam dobar teksto o suprotnosti. U suštini i jedan i drugi problem, koliko god delovali različito imaju nekih sličnosti, a i zadaju mami glavobolju. Tekst je preuzet sa portala Yumama 12 Saveta kako da sprečite razvoj gojaznosti kod deteta Promenite loše navike u dečjoj ishrani. P: Moje… Continue reading »

Mesec borbe protiv raka dojke – Oktobar

Mesec borbe protiv raka dojke – Oktobar

Neko sam ko je ostao bez majke baš zbog ove bolesti. Neko sam kome je rečeno da je potencijalni pacijent. Neko sam ko dugo nije mogao da izgovori reč RAK. Neko sam ko se jako plašio i ko je jako mrzeo baš tu bolest i sve što je vezanu za nju. Danas se više ne… Continue reading »

Kada se bebe osmehuju

Kada se bebe osmehuju

Evo kada možete da očekujete prvi bezubi osmeh vaše bebe. Mame i tate bolje da počnu da „uvežbavaju“ svoje komičarske veštine, pošto bebe mogu da se smeju mnogo ranije nego što pretpostavljamo. Generalno, bebe počinju da se osmehuju između 6. i 12. nedelje, i već tada možete da počnete da svojoj bebi pokazujete da je… Continue reading »

Kako napraviti plastelin

Kako napraviti plastelin

Hvala mami Vanji što je podelila ovaj recept sa nama Naziv ovog testa/plastelina je Japanski plastelin. Pravi se na sledeći način: prokuvati 2,5 čaše vode i preliti preko: 2,5 čaše brašna + još 4 kašike brašna, 1 čaše soli, 1,5 kašike ulja i 3 limuntusa. Sve izmešati varjačom, a zatim mikserom. Testo se može bojiti… Continue reading »

Žrtve tehnološkog vaspitanja

Žrtve tehnološkog vaspitanja

Tekst koji sledi sam dobila od Aleksandra Arsenina konsultanta za bezbednost elektronskih sistema i predsednik Pokreta za elektronsku  privatnost i zahvalna sam mu na tome. Izlaganje sa naučnog skupa o porodici, 27. 04. 2011. Deca i cele porodice kao žrtve tehnološkog vaspitanja su u ugroženoj grupi što je pokazao i rad na prevenciji i učešću u… Continue reading »