By   19. avgusta 2016.

Junior voli jagode, a ko ih ne voli? Voli Barnija sa jagodom, sok od jagode, mleko sa jagodom (milkshake) i sve ostalo sa jagodom. I tao smo jedan dan kupili Moja Kravica milk shake jagoda. Popio je dva gutljaja i ostavio. Ostavila sam tako otvoreno mleko u frižider i razmišljam: „i ako bude tražio ovo mleko, moram ga izvaditi ranije, jer će se u frižideru jako rashladiti. Možda najbolje da ga odmah bacim!? A možda da nešto pokušam da napravim sa tim mlekom!“

20160814_170105

Hvala Minjinoj Kuhinjici na odličnom receptu za Bakin kolač. Često ovaj ukusni kolač pravimo za dorčak. Bude oko 5 „krugova“ što je za nas najbolja mera, jer ako nam ostane najčešće se „vuče“ danima pa moram da ga bacim. Mi kolače i torte, najčešće, pojedemo još tople, a o no što ostane nije nam interesantno.

Recept: 2 jajeta, 100gr šećera, 1 vanilin šećer, 100 ml mleka, 75 gr maslaca ( otopljenog), 200 gr brašna, 20 gr pudinga od vanile, 1/2 praška za pecivo (  može i malo manje, ja stavim 2/3 male kašičice)

Sve ovo se umuti u masu nešto gušću od mase za palačinke i peče u aparatu za Bakin kolač.

Ovog puta sam umesto 100 ml mleka stavila ono mleko sa ukusmom jagode. Zatim, da bi doživljaj bio potpun, sam stavila i malo pink boje za kolače.

Junior je bio oduševljen. Ukus je bio isti, ali je kolač baš mirisao na jagode.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *