By   3. marta 2016.

Kao i svaka žena interesujem se za modu. Moja naglašena Venera favorizuje boju u odnosu na kroj. U svakom slučaju kroj zavisi od figure, tako da je boja ta koja treba da predstavlja pravac kretanja mode za određenu godinu. Za to se pobrinula firma Pantone (svetski poznat standard za kolornu komunikaciju) koja svake godine „odredi pravac kretanja mode“. Koja je to boja tj. koje su to boje proleća 2016. godine?

02-pantone-fashion-color-report-2016-spring-summer

Gledajući paletu u glavi mi zvoni: „za svakoga po nešto“. I ako ne volim roze, ova Kvarc Roze me oduševljava. Em je to tipična boja ljubavi, em je to upravo boja najljubavnijeg poludragog kamena – Roze Kvarca, mog omiljenog poludragog kamena.

Roze Kvarc je kamen bezuslovne ljubavi i beskrajnog mira. Ovaj kamen pročišćava i otvara srce na svim nivoima. Ovo je kamen koji treba nositi sa sobom ili ga držati pored kreveta. Privljači ljubav, a izvlači negativnu energiju i jača empatiju. Treba ga imati. Puni se na mesečini, a treba ga čuvati od Sunca.

Još jedna boja mi je zapala za oko, to je boja Iced Coffee. Prošlu godinu je obeležila boja vina – Marsala. Kao da svake godine boje moraju da prate hranu. Ako je kafa ove godine aktuelna, kao što je prošle godine bilo vino, onda ćemo se baš družiti. Uz Roze Kvarc i Kafu ljubav će procvetati. Vino je više „večernje“ piće, dok je kafa „dnevno“ piće. Buđenje ranog proleća, kafica u nekom ušuškanom lokalu, sa pogledom na šareni uzburkani svet, dobro društvo i privezak na grudima – Roze Kvarc, zar treba više od toga?

Po prvi put u poslednjih nekoliko godina stručnjaci iz firme Patrone nisu odvojili muške od ženskih boja. Ovih deset boja su uniseks – samo da mškatci ne počnu da nose štikle! U svakom slučaju ima tu za svakoga po nešto. Od vesele žute (boja Ljutića), koja i u najtmurnijem danu mami osmeh i dobro raspoloženje, preko Plave (nazvane po površinskom ronjenju) do Fiesta (crvene) – ako smem da je tako nazovem. Ima tu morskih i nebeskih, nežnih i „drečavih“. Kao da su ove godine boje svežije ili mi se samo čini?! Isto tako imam utisak da je kriza učinila svoje, pa sad sa svih strana razni stručnjaci pokušavaju da nas razvesele, uteše, umire. Boje za ovo proleće su smirujuće, prijatne i, što je najbitnije, pristaju svakome.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *