By   16. maja 2016.

U Školici za trudnice patronažna sestra je pričala o čišćenu bebinog nosa. Pominjala je aparat za čišćenje, tačnije usisavanje sekreta iz bebinog nosa, koji se priključuje za usisivač. Sve mi je to delovalo „opasno“ i strašno. Sećam se da je rekla da novorođenčetu treba usisavati sekret samo običnom pumpicom. Kada beba malo poraste upotrebljavati aparat za usisavanje sekreta -onaj što mama jedan deo drži u ustima i izigrava usisivač, a tek kad beba „očvrsne“ treba koristiti aparat koji se priključuje na usisivač.

pumpica za nos 1Prvo sam kupila pumpicu. Dok je beba mala da isisavam sekret na „najbezbolniji“ način. Skoro da je nismo ni koristili. I kada sam želela da je koristim pumpica je bila tako „slaba“ da ništa nisam uspevala da usisam uz pomoć nje. Najviše nam je koristila da je Junior glođe kada su mu rasli zubi. U suštini u tom periodu bebe i nemaju puno sekreta (bar je moje iskustvo takvo), tako da nam pumpica nije bila potrebna.

 

Aparat koji jedan deo mama drži u ustima i usisava sekret iz bebinog nosa, nismo ni kupovali, tako da ne mogu o njemu da pišem.

aspirator za nos2Kada je krenuo u vrtić i sekret je postao „ozbiljniji“. Kupili smo aparat (aspirator, ili kako se već zove?!) koji se priključuje na usisivač. Iskrena da budem plašila sam se tog čina čišćenja nosa i zbog jakog usisivača (koji nema podešavanja jačine) i zbog zvuka usisivača. Prvo sam probala na sebi! Ništa strašno! Neophodno je pročitati uputstvo u kome piše kako se ovaj aparatčić koristi ( naročito treba obratiti pažnju na vreme koliko se sme držati u nozdrvi). Uglavnom kada dete ima sekreta ovaj aparat ga uvuče čim ga približite nozdrvi, tako da nema potrebe da ga držite i „davite“ sopstveno dete! Najbitnije je što je odličan jer uvlači sav sekret brzo i lako. Junior dugo nije znao da „duva nos“ pa nam je ovaj aparat bio spas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *