By   12. februara 2016.

Pre par godina, dok još nisam bila mama, jedna prijateljica mi je rekla da se „deci ne gleda horoskop“. Navodno deci, mlađoj od tri godine, nije preporučljivo tumačiti natalnu. Bilo mi je čudno, ali sam prihvatila njen savet.

znaci horoskopa - 4

Prva pomisao mi je da se prognoze astrologa (pomoću direkcija i drugih metoda) bolje tumače tj. astrolozi „bolje“ pogađaju dešavanja mlađim osobama, nego starijim. Ali tumačenje natalne nije isto što i prognoziranje. Sve jedno, rešila sam da Junioru ne pogledam u natalnu dok ne napuni tri godine.

Često roditelji ne znaju šta „može da se vidi“ u natalnoj karti, pa misle da je bolje „ne gledati“. Astrologija nije svemoguća, ali mnogo toga može da nam razjasni, da nas uputi i da nam pomogne da razumemo sopstveno dete. Bitno je imati iskusnog astrologa.

Iz natalne roditelj može da sagleda jasnije svoje dete i njegove potrebe. Psihološki profil opisuje detetov način reagovanja na svet oko sebe. Može da razume emotivnu stranu deteta i pomogne mu da ojača samopouzdanje. Roditelj može da sazna šta dete voli, koje su mu slabe tačke, od kojih bolesti može da boluje i da li je sklono povredama. Roditelj pomoću natalne može da usmeri dete u koju školu da ide, šta detetu najviše odgovara i šta ga interesuje. Na taj način razvija se zadovoljan čovek. U natalnoj može da se vidi talenat, koji onda treba razvijati.znaci horoskopa - 3

Nikako se ne treba „slepo držati“ horoskopa, ali pogled na natalnu može da nam upotpuni sliku reagovanja deteta. Tvrdoglavog Ovna, četo hiperaktivnog, morate stalno držati na oku. Sa komunikativnim Blizancima treba vežbati koncentraciju, radne navike, istrajnost. Simpatične Vage, koje pogledom obaraju s nogu, imaju često prevelike zahteve.

Naravno da sam mojoj Devici-Škorpiji pogledala kartu. Naravno da sam shvatila odakle tolika količina tvrdoglavosti. Naravno da sam shvatila zašto se svaki dan po povratku iz vrtića žali da ga boli glava. Naravno da sam videla da se svi padovi završe povredama zuba, usta i lica. Videla sam da je Sunce neaspektovano, a da Mars „kolo vodi“. Videla sam i da je najbolje da bude „svoj gazda“. A možda bude i pevač, kao Zdravko Čolić!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *