By   29. marta 2016.

Kad se setim sebe, moje dete je divno. Ja sam već bila velika kada sam vrištala kao šašava dok mi mama pere kosu. Sećam se da mi je davala suv peškir da držim preko očiju dok mi ispira kosu, koja je bila baš dugačka. Da li uz pranje kose ide obavezno vrištanje?

Junior voli da se kupa. Voli malo hladniju vodu, nego što ja voli, ali svi smo različiti. Kosu sam mu prala svako veče sve do prošle zime. Živimo u stanu i toplo nam je, ali sam mislila da ne treba preterivati. Leti ga kupam i četiri puta dnevno, što zbog preteranog prljanja, što zbog rashlađivanja, a i zbog zabave. U jednom periodu sam uspela da ga naučim da zabaci glavu što više može pozadi i da mu tako ispiram kosu, ali nije dugo „sarađivao“.

pranje koseSve dok smo kosu prali svaki dan nije bilo problema. Kako sam „popustila“ i počela da mu perem kosu dva-tri puta nedeljno počeli su i problemi. Ne znam razlog, ali kada mu ispiram kosu vrišti, kao da mu je sapunica ušla u oči, a nije. Par puta je sam sebi stavio nasapunjanu ruku u oči i od tada mu i voda smeta. U tim momentima moram da mu skrenem pažnju sa vriske. Uperim mu tuš u bradu i usta i brzo sklonim, pa onda opet uperim tuš, ali ovog puta malo više, pa sklonim i sve tako dok mu ne stignem do očiju. Na taj način mu isperem sapunicu u slučaju da mu je stvarno ušla u oči, skrenem mu pažnju za vrištanja i nasmejem ga. Naravno i ja se smejem dok to radimo. Povremeno kada vrišti dam mu tuš da se sam tušira, to obožava. Ovo je opasna radnja, jer četo budem i ja istuširana ( i on mene zabavlja). U pripravnosti mi je uvek suv peškir. Rukom mu držim čelo – moja ruka glumi nadstrešnicu, ali to ne pomaže. Mi volimo da pevamo pa tako i dok se kupamo pevamo. Najčešće mama peva: „ribam glavu, vrat i uši, mačka puši, ruši, buši…“

pranje kose1Na netu sam videla dosta „pomagala“ pri kupanju, koja ne dozvoljavaju da voda dođe do bebinog lica, ali ni jedno nisam kupila. Ja sam jedna lenja mama pa nešto tako nisam ni tražila. Da je Junior pravio većih problema, možda bih se malo više potrudila i kupila neku takvu spravu. Recimo „kapa za kupanje bebe“ je oko 300 din, to je ona „nadstrešnica“ od gume. Verovatno je korisna, a nije ni skupa. Ima još dosta interesantnih stvarčica, ali smo pregurali bez njih. Nadams e da će sada, mamin veliki dečak, biti sve bolji i mirniji prilikom kupanja. Na sve se čovek navikne ….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *