By   11. decembra 2017.

Priznali mi to ili ne, svi smo probali, ali kada naše dete počne da konzumira „blago“ iz nosa kosa nam se podigne na glavi. I ako sam čitala da je slina iz nosa puna dobrih bakterija i da treba detetu dozvoliti da ih konzumira, rešila sam da ne dam!

Kao prvo šokirala sam se da dete od tri godine jede sline. Nije imao to gde da vidi, a nije mogao sam smisliti. Mislim da je to video u vrtiću od druge dece i to one koja imaju stariju braću i sestre – inače za sve nevaljaluke krivim baš tu decu, možda grešim, ali više puta sam bila u pravu.

Kada se prvobitni šok pretvorio u stvarnost i kada sam imala ispred sebe problem za rešavanje prionula sam na posao. Baš u to vreme je bio aktuelan odlazak kod zubara, posle koga je za sve što jede i pije pitao da li šteti zubima tj. da li to crvi iz zuba vole. Ako proba slatkiš odgovarala sam da baš to crvi najviše vole i da će mu pojesti sve zube. To je dovelo do toga da smo prali zube posle svakog slatkiša. U neku ruku uspela sam koliko toliko da ga usmerim na zdravu hranu. Jedne večeri pre spavanja, kada se mi već tradicionalno mazimo, okrenuo se da ne vidim da kopa nos i jede sline. Rekla sam da znam šta radi i da to crvi najviše vole. Crvi od slina rastu najbrže i kada ne bude bilo slina poješće mu sve zube. Onda će izgledati kao neki deka bez zuba. Nisam mislila da će „upaliti“, ali ovo je bio pun pogodak. Nikada više nije slinu ni liznuo. I kada bi mu slučajno prilikom brisanja nosa slina sa maramice dodirnula usnu uspaničeno me je terao da mu brišem usnu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *