By   24. maja 2016.

20160519_152539

 

 

Prošle godine smo bili u Dunavskom parku (Novi Sad) gde su bile postavljene makete dinosaurusa i malo šta videli zbog gužve. Junior je bio mali (oko 20 meseci) i više su ga zanimali helijumski baloni i sladoledi od maketa dinosaurusa. Najava Dino parka mi se baš dopala i sa velikim nestrpljenjem sam čekala „dinosauruse u pravoj veličini“. Kako je ovo proleće počelo kišno i hladno, čekala sam sunce i lep radni dan da posetim Dino park. Vikendom sam sigurna da su gužve, a ne volim da se guram.

 

 

 

Na sreću komšinica, koja je već bila sa decom u Dino parku, mi je sugerisala kako da se obujem. Staza je od tucanika i najbolja je udobna ravna obuća (tamnijih boja!). 300,00 dinara karta i avantura može da počne!20160519_152008

Koliko sam čula neki stanovnici obližnjih zgrada su se žalili na buku, pošto svaki dinosaurus ispušta karakterističan zvuk – nisam primetila „preteranu“ buku ili su malo stišali dinosauruse (molim vas, komšije, imajte razumevanja!)! Nisu svi predstavljeni u „pravoj veličini“, što me je po malo razočaralo, ali ima onih od kojih mi se bukvalno podigla kosa na glavi. Junior se vidno plašio i nije ga zanimalo šta piše na obaveštajnim tablama (tako da nisam pročitala ni sva imena dinosaurusa). Najviše su mu se dopale kante za đubre u obliku dinosairisa – smeće se baca u usta dinosaurusa pa izgleda kao da ga hranite! Najviše od svega, Junioru se svidela velika igraonica! Ispred igraonice su postavili klupe za roditelje, ali su uglavnom roditelji u igraonici zajedno sa decom!

U centru parka je kafić sa peskom za „arheološka iskopavanja“, ali sam to uspešno izbegla. Dva dinosaurusa su prilagođena za jahanje (kao one životinje po tržnim centrima, koje se pokreću ubacivanjem žetona), ali Junior nije bio raspoložen za jahanje. Na kraju su jaje, mali Dino i veliki Dino za fotografisanje, ali pošto smo Junior i ja išli sami nismo mogli da se fotografišemo (Junior je nizak, a nije predviđeno da deca ulaze sama u makete). U šopu smo kupili dva dinosaurusa (ništa posebno za mamu, ali super igračka za dete!)!

20160519_153518

Detetu od dve i po godine dinosaurusi još uvek nisu interesantni. Dok smo obilazili u park su bukvalno uletela dva dečaka od oko 7-8 godina i oduševlejno jurili po parku. Dve male devojčice su sve vreme vrištale kako se koji dinosaurus pokrene, a jedan dečak od oko 5 godina se zacenio od plača kada je dinosaurus, koga je uzjahao, počeo da pušta karakteristične zvuke i da se pomera. Mislim da nisu sva deca za Dino park, Junior još nije, dok naš komšija Nikola (4) bi mogao satila da uživa u parku. U svakom slučaju treba videti ovako nešto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *