By   29. aprila 2016.

Pripreme za Uskrs sam ove godine počela nešto ranije nego obično. Planirala sam da napravim tortu ( Parena torta), Čokoladne praline i par ukrasa za jaja. Jaja se svakako farbaju na Veliki petak, pa sam samo trebala da odaberem tehniku farbanja. I ako sam mislila da je rano za dekupaž, nisam izdržala da je ne isprobamo na jajima ove godine – Junior i ja „dekupažisti“!

Prvo smo napraviti šargarepe i piliće. Dok je Junior bio u vrtiću u šargarepe sam mu stavila po jedno Kinder jaje i zalepila – to je iznenađenje. Piliće smo posle samo dva dana izveli da pasu i tu im je bio kraj!

4

Veliko čokoladno jaje sam kupila, to i nije za jelo ( jeste za jelo, ali meni se ta čokolada ne sviđa).

1

Praline. Morala sam da ih pravim sama. Zaista je „pipav“ posao i u društvu malog deteta je teško! Nisu sve u obliku jaja, ali taj oblik ovog puta preovladava. Punjene su raznim stvarčicama – čokoladiranim suvim grožđem, čokoladiranim kikirikijem, šarenim mrvicama, žele bombonama, belim delom eurokrema, belom čokoladom…. nadam se da ništa nisam zaboravila. Da, bilo je i polomljenih, ali!  mora nešto i domaćica za gricne.

2

Ovo smo „obukli“ jaja … da im nije hladno, pošto je ovaj (kasni) Uskrs baš hladan…

3

Jaja! Dekupaž! Ludilo farbanja ….

Došao je i taj trenutak! Farbanje! Junioru sam ranije kupila dva drvena jajeta i sličice, a u pripravnosti su bile i tempere u slučaju da hoće „da radi četkicom“ ( kada vidi da ja radim četkicom).

Nije se zadovoljio temperama, morao je i sam da proba dekupaž …. onda je „poslat“ na spavanje!

Tek kad sam ga uspavala na miru sam nastavila sa dekupažom.

dekupaz

Reč dve o dekupaž tehnici na jajetu. Ka o kod „običnog“ dekupaža za početnike odabrati manje motive, lakše se radi sa manjim, ali ne previše malim sličicama. Nije teško, ali treba strpljenja. Lepi se za ruke pa se prvo radi jedna strana, a posle šušenja i druga.

Ja sam uradila jednu stranu i dok se suši, evo pišem. Kada sve bude gotovo postaviću konačne fotografije (ako budem zadovoljna izgledom jaja), za sada samo ove radne 😉

Evo sličice, mada nisam zadovoljna dekupaž-jajima. Jaja za dekupaž treba „izbeleti“ da se ne bi primećivala „nagomilana“ salveta ( koju je teško izbeći s obzirom da su jaja zakrivljena tj. jajasta)

20160429_153115

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *