By   3. septembra 2016.

Kako eliminisati negativna uverenja…

Negativna uverenja su ona koja nas dovode do problema, ali kako su ona podsvesna, teško nam je da ih uočimo kod sebe.

Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis (foto: pinterest.com)

Greg Brejden iz tog razloga na svojim seminarima učesnicima daje da popune odštampani formular u kome se od njih traži da prepoznaju osobine onih koji su se o njima starali u detnjstvu.

Cilj tog grafiokona je da se identifikuju podsvesni utisci i uverenja koja smo oformili o tim karakteristikama dok smo bili deca, a ne na način na koji ih vidimo zahvaljujuči iskustvima odrasle osobe danas. Proces je brz, jednostavan i efikasan.

Popunite podatke u sledećim tabelama.

Određivanje pozitivnih i negativnih osobina staratelja u detinjstvu:

Muško
Žensko
B (+)
A (-)

U gornjem delu (B) navedite pozitivne osobine i za muškog i za ženskog staratelja, odnosno, za osobe koje su se brinule o vama do vaše 15. godine. U donjem delu navedite negativne osobine istih tih osoba. Ne zaboravite da bazirate spisak na tome kako ste ih videli kao nevino dete. Koristite jednosložne reči, prideve ili kratke rečenice.

Negativne osobine će vam ukazati na uverenja zbog kojih najviše treba da se zabrinete.

Tabela šta ste najviše želeli od svojih staratelja:

Šta ste najviše želeli od onih koji su brinuli o vama i šta vam je najviše bilo potrebno od njih?

C

Rečju ili kratkom rečenicom nabrojte stvari koje su vam bile najvažnije u detinjstvu i koje ste očekivali da dobijete od onih koji su se starali o vama. Ali ovoga puta to uradite iz perspektive svog sadašnjeg života, odnosno, odrasle osobe.
Sledeća tabela identifikuje frustracije koje ste pokupili u detinjstvu i koje vam se vraćaju. Ove frustracije opisuju to kako ste zaobilazili prepreke u životu da biste dobili ono što vam je potrebno.

Vaše frustracije.

Kako se obraćate svojim frustracijama?

D

Opišite frustracije iz svog detinjstva i to kako ste izlazili na kraj s njima. Odgovorite pomoću jedne reči ili vrlo kratke rečenice, jer ćete tako olakšati baratanje odgovorima.

Sada popunite sledeći obrazac rečima ili kratkim rečenicama izvučenim iz prethodnih tabela.

Izjava 1: Ponekad privlačim ljude u svoj život koji su _______________________ (završite rečenicu rečima iz tabele 9 A)

Izjava 2: Želim da budu… _______________________ (završite rečenicu rečima iz tabele 9 B)

Izjava 3: … kako bih mogao da imam _______________________ (završite rečenicu rečima iz tabele 10 C)

Izjava 4: Ponekad sprečavam sebe da dobijem ovo _______________________ (završite rečenicu rečima iz tabele 11 (D2).

Na primer, možete dobiti sledeću konstrukciju:

Ponekad privlačim ljude u svoj život koji su besni, nedostupni, skloni osuđivanju. Želim da budu puni ljubavi, da imaju razumevanja kako bih mogao da budem voljen, da imam druga/drugaricu. To ponekad sprečavam povlačenjem iz sveta, kršenjem pravila.

Ova jednostavna vežba vam može ukazati na sopstvena duboka uverenja koja vas sprečavaju da živite život kakav želite. Kada ih identifikujete, možete i da ih promenite. Promenom uverenja, zadajete nove komande univerzumu i kreirate novu realnost.

U knjizi „Spontano lečenje uverenja“ naučnik i autor besteselera Greg Brejden iznosi načine kako možemo da shvatimo šta je to uverenje, kako ono deluje i kako možemo da ga promenimo nakon istraživanja ove oblasti od preko dvadeset godina. Promena dubokih negativnih uverenja, ne samo o novcu, već i o životu, doneće vam slobodu da živite život kakav zaslužujete, a ne kakav morate.

izvor: lovesensa.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *