By   4. maja 2016.

Dok me nešto ne zaboli, ja ne idem kod lekara. Jedna greška, jedna slučajnost, jedna srećna okolnost, naterala me je da se zapitam da li sam i koliko brižna tj. nehatna prema samoj sebi. Dete redovno vodim na sistematski – to je obavezno, to se podrazumeva, to je normalno! Da li je normalno da i odrasli idu na sistematske preglede? Da, jeste. Treba se kontrolisati i treba voditi računa o svom zdravlju! Ne treba preterivati, ali ne treba dopustiti da bude kasno.

Pretražila sam internet, sajtove raznih klinika, sajt Ministrstva zdravlja i napravila sebi ovaj kratki vodič, koji delim sa vama.

Ovaj vodič, tačnije preporuke se odnose samo na zdrave ljude, dok oni koji osećaju bilo kakve tegobe treba da se jave svom lekaru. Ovo su neophodni pregledi. Podelila sam ih na one prve od 20. do 30. godine i one posle 40. godine.

Veliku pomoć sam imala od naše drage doktorice Olivere Rankov.

Ako želite da održavate svoje zdravlje u dobroj formi ovo je minimalni broj pregleda, ali su neophodni:

20_

Za one 40+ u sledećem tekstu!

Doktorica Olivera Rankov mi je preporučila da pogledam sajt Ministarstva zdravlja i na njemu Vodiče dobre kliničke prakse, gde sam našla mnogo korisnih informacija. Delim sa vama, pa možda nekome zatreba!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *