By   21. marta 2016.

Sve dok nije ušao u „neću fazu“ Junior je jeo meso i sve što spremim bez problema. Vrlo brzo su mu izrasli zubići pa smo sa blendiranja prešli na seckanu hranu. Vremenom je mogao i sendvič da drži u ruci, ali sam takve „izlete“ retko pravila. Ne mogu se pohvaliti da je obožavao meso, ali ga je jeo. Iznenada stvar se potpuno promenila, meso više nije hteo ni da okusi. Ako bih mu podmetnula parčence mesa, čim ga oseti u ustima pljunuo bi.

Izluđivao me je! Čim ne jede meso odmah mu primetim tamne kolutove oko očiju ( možda grešim, a možda i ne!). Više puta sam pitala vaspitačicu da li jede meso u vrtiću i uvek sam dobijala odgovor da Junior sve pojede. Jednom mi je rekao da voli kad meso spremi vaspitačica!

Uglavnom poslove vezane za pijacu, prodavnicu, mesaru, rešavam dok je on u vrtiću, ali se jedan dan desilo da smo zajedno kupovali meso u mesari. Približio se rashladnoj vitrini i uperio prst u meso: „ta e to?“ Odgovorila sam mu da je to meso i da ćemo sad da ga kupimo i kuvamo ručak. Po uzrazu lica sam videla da ga je sve to baš zainteresovalo. Pitala sam da li želi da pravimo špagete sa mlevenim mesom ( pošto to voli da jede) i rekao mi je da želi. Pitala sam da li želi da on izabere meso. Odgovorio je da želi. Taj dan je jeo meso!

Shvatila sam da je bitno da on učestvuje u kupovini i pripremi mesa. Dala sam mu na važnosti!

20160306_102630

Sutra smo pravili pohovano meso. Vezala sam mu kecelju, zasukala rukave i pustila ga da umače. Nije bio baš lep prizor, više se igrao i bacakao meso, ali cilj opravdava sredstvo – i taj dan je jeo meso. Setila sam se da sam i ja volela da pohujem meso i da je moja mama bez problema taj posao prepuštala meni.

Ne mogu se pohvaliti da sada Junior uživa u mesu, ali mu meso nije više onako odbojno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *