By   17. maja 2016.

ljubomora2Ima li na ovoj planeti žena koja nikada nije bila ljubomorna? U suštini pitanje sam mogla postaviti i ovako: „Ima li na ovoj planeti osoba koja nikada nije bila ljubomorna?“ s obzirom da su i muškarci vrlo, vrlo ljubomorni. Dugo me je mučila ta napast, ta bolest, ta nemila skupina teških osećanja poznatija kao ljubomora, sve dok se nisam suočila (oči u oči) sa njom. Kako sam se rešila ljubomore? Ukratko…

ljubomora1Šta je ljubomora? Zašto se javlja?

Ko je ljubomoran? Zašto sam ljubomorna? Kakve veze ljubomora ima sa ljubavlju? Toliko pitanja koja sam postavljala sebi i samo se mučila. Srž nije bila ljubomora nego želja za kontrolom, iza koje je stajao strah. Strah je krivac za mnoge nesporazume, propuštene prilike, nesreće, tuge, besove pa i ljubomoru. Najvažniji momentat je bio kada sam shvatila da ne želim da budem ljubomorna, ne želim da se mučim (jer me je ljubomora ozbiljno mučila). Shvatila sam da meni ta ljubomora šteti više nego drugima (onima kojima je upućena, onima na koje se odnosi). Jedno malo „kopanje“ u svoju unutrašnjost. Jedna mala intimna ispovest sa samim sobom i Wingwave. Wingwave je metoda koja dovodi organizam u ravnotežu, a za one „neverne Tome“ priznata je od Ministarstva zdravlja Srbije kao komplementarna medicinska metoda. Jedna seansa mi je bila dovoljna!

Posle sam pokušavala da se dovedem u „stanje ljubomore“, ali nisam uspela. Izbacila sam je jednom za svagda. Lepše mi je, lakše mi je bez nje, teške i mučne ljubomore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *