By   16. februara 2016.

Odavno želim da napravim Kinder Pingvin (Kinder Pingui) kolač. Tražila sam po netu i našla nekoliko recepata. Jedno im je zajedničko: svaka domaćica koja je postavila recept napisala je da je ISTI KAO KUPLJEN. Kad to pročitam, prevrnem očim i nastavim dalje. Prepisala sam dva recepta, koja su mi se učinila najbolja. Kada sam pravila kolač malo sam pomešala recepte, pa sam koru napravila po jednom receptu, a fil po drugom.

kinder kolac 1

Kora/biskvit: 10 jaja, 5 kašika brašna, 5 kašika griza, 5 kašika meda, 200 gr šećera, 50 ml mleka, 250 ml ulja, 5 kašika kakaa, 2 kesice vanilin šećera, 15 gr praška za pecivo, prstohvat soli.

Umutiti belanca sa šećerom, pa im dodati ostale sastojke ( prvo žumanca, med i ulje, a onda i praškaste sastojke).

Peći u dve kore (ili u velikom plehu pa preseći kada budu pečene). Peče se na oko 200C oko pola sata. Bocnem nožem koru, kada mislim da je gotova, pa ako je nož „čist“ vadim iz rerne.

Krem: 210 gr sirnog namaza ( ABC sir sam ja koristila i zadovoljna sam), 5 kašika šećera u prahu, 1/2 l slatke pavlake i želatin u prahu ( ne koristim želatin, kolač je uspeo bez želatina).

Sirni namaz umutiti mikserom sa šećerom pa im dodati slatku pavlaku. Dobro umutiti, ali paziti da se slatka pavlaka „ne premuti“ jer se onda izdvoji masnoća.
Ako želite da stavite želatin, ne pakovanju piše kako se priprema, a smemi fila se dodaje poslednji.

Čokoladni premaz: 100 gr čokolade za kuvanje, 50 gr maslaca, 1 kašika ulja, 50 ml vode.

Zagrejte vodu, ulje i maslac. Skinuti sa ringle i dodati im izlomljenu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi.

Gornja glazura: 100 gr čokolade za kuvanje, 50 gr maslaca, 1 kašika kakaa.

Otopiti maslac pa mu dodati kakao i čokoladu. Na blagoj vatri mešati, da se čokolada ne bi zalepila za šerpu.

kinder 2

Ređati: kora pa polovina belog fila. Na beli fil polako usuti čokoladni premaz. Preko čokoladnog premaza ostatak belog fila. Na sve staviti gornju koru i glazuru.

Nije kao kupljena poslastica, jer nema onaj šmek (mislim da je od meda), ali je svakako kolač vredan pažnje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *