By   3. marta 2016.

Ima dana, a sigurna sam da se to dešava i drugim domaćicama, kada ludim od „nemanja ideje“ šta za ručak. Na sve što pomislim ili mi se ne jede ili mi se ne kuva. Po nekad mi je potrebno da skuvam nešto novo, ukusno, a pre svega brzo. Kineski kupus sa kikirikijem je jedan recepr koji sam igrom slučaja pronašla u jednoj staroj knjizi i malo modifikovala.

kupus

Za 4 porcije je potrebno: 2 čaše isečenog kineskog kupusa ( može i ovaj naš, obični), 1 čen iseckanog belog luka, 2 kašike iseckanog crnog luka, 1/4 čaše kikirikija, 1/2 kašičice ulja od susama, so i biber.

Ja sam pokušala i varijantu sa belim pilećim mesom i Soja sosom – nama se dopalo!

 

Ulje od susama sam stavljala, ali je za naš ukus prejako. Volim susam, ali mi se ulje od susama u ovom jelu učinilo nepotrebno.

Priprema: na malo ulja ( suncokretovog) pržiti kupus (krupno sečen), luk i kikiriki. Sve zajedno 4 minuta uz mešanje. Dodati ulje od susama i pržiti još 3 minuta.

U suštini ja prvo izdinstam luk (crni), pa onda dodam kupus i beli luk ( krupno sečen, da bh mogla da ga izbacim). I sve dinstam dok kupus „ne spadne“. Kupus kad je gotov nije više onako čvrst, postane mekan. To može da potraje i oko 15-20 minuta.

Svemu dodam isečeno i proprženo belo meso od pileta i soja sos.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *