By   14. marta 2016.

Ovo je kolač koji je moja mama pravila! Obožavam ga…

kolac-od-makaTesto: 100 gr maslaca, 200 gr šećera, 1 vanilin šećer, 3 jajeta, 1 kašičica cimeta, sok od pola limuna, 200gr samlevenog maka, 200gr brašna, 1 prašak za pecivo, 1/8 l mleka

Fil: 4-5 kašika marmelade od ribizli (može i od kajsija)

Glazura: 200gr šećera u prahu, 2-3 kašike limunovog soka, malo vrele vode

Maslac ( ili margarin) mešati dok ne zapeni postepeno mu dodajući šećer, vanilin šećer, jaja, cimet, limunov sok i mak. Brašno prosejati sa praškom za pecivo. Naizmenično prvoj smesi dodavatai mleko i brašno. Mleka staviti samo toliko da se dobije testo koje se teško odvaja od kašike/varjače. Peče se oko 30 minuta na 200-220°C.

Pečen kolač preseći na pola. Donji deo kore namazati marmeladom i preko njega staviti gornji deo.

Glazura: Šećer mešati sa sokom od limuna i sa toliko vode da se dobije glatka masa. Ivom masom preliti kolač i ostaviti da se glazura stvrdne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *