By   26. aprila 2016.

Recept mame Dragane

kolac od spanaca1

Testo: 250gr brašna, kašičica soli, žumance, 125ml vode, 125gr putera

Od sastojaka napraviti testo i ostaviti na hladnom da stoji ( oko 2 sata).

Fil: 300gr spanaća, puter za premazivanje, 100gr mrvljenog sira, 125ml polumasne pavlake, 4 jajeta, 30gr rendanog parmezana, so i biber

 

kolac od spanaca

Spanać dobro oprati i popariti, zatim ostaviti da se ocedi. Testo razviti kružnog oblika (25cm prečnika) i staviti u, podmazanu puterom, tepsiju za pečenje nešto manjeg prečnika ( da bi imali ivicu). Možete ostaviti malo testa za ukrašavanje.

 

Pomešati sir i pavlaku ( da se sir razdrobi), pa dodati jaja, parmezan, spanać, so i biber ( po želji). Masu preliti preko testa. Ako ste ostavili testo za ukrašavanje sada ga postavite po želji preko fila.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 25-30 minuta. Jede se toplo!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *