By   21. februara 2016.

Nisam ljubitelj lenjih pita, ali ova pita je odlična.

1

100gr skroba i 150 gr brašna ( ja stavim 250 gr brašna i ne stavljam skrob), pola kašičice praška za pecivo, 80 gr šećera (može manje), 1 kesica vanilin šećera, 2 žumanceta, malo kore limuna ( i ne mora), 100gr putera ( može margarin, ali je bolje sa puterom)

Od svega umesite testo. To i nije testo, više liči na prah sa par grumuljica, ali kada se ispeče bude odlično.

Trebalo bi da odstoji pola sata u frižideru, ali i ne mora.

Ovo je smesa za mali pleh (moj pleh je 23*33 cm).

Obavezno stavim papir za pečenje, uspem smesu i pesnicom je polako istanjim i napravim da bude jednako debela na svim delovima pleha.

Preko ovga uspem – oko 500 gr jabuka ( što više to bolje), 100 gr badema ( može i neko drugo koštunjavo voće), malo cimeta ( po želji) i 100 gr suvog grožđa. Ja stavim na ovu smesu i 4 kašike šećera.

* najbolje je da su bademi i suvo grožđe ispod jabuka, jer ako su gore mogu da izgore. Dobro je i da se suvo grožđe prethodno natopi u vodi. Bademe možete staviti cele ili ih iseći na veće komade.

** nema gornje kore

Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *