By   16. februara 2016.

Neću faza me bukvalno satire. „Neće pupa“, „Neće pava“, „Neće uca“, „Neće seta“ …. ništa neće. Oko svega se diže galama i nepotrebna rasprava. Jedan dan, pala mi je na pamet jedna „mala laž“.

Moj brat nam je u gostima i „stare fore ne pale“. Hteo bi da se igra sa ujakom, neće da spava. Kod nas je režim takav da se budimo rano, tako da u 20h spavamo (ili se bar smirujemo). Uglavnom ga ostavim da se smiri u dnevnoj sobi, dok ja radim i ignorišem ga (uglavnom mu se u to vreme i spava). Sedeli smo na krevetu naspram prozora. Pokušavala sam da ga uspavam. Uzela sam ga u naručje i ljuljam ga. Nemiram je. Neće da spava, negoduje. Kroz prozor sam videla sjajnu zvezdu. IDEJA!!!

2„Vidi Marko! Zvezda!“ – on je pogleda. „Na toj zvezdi živi Deda Mraz. On nas sada gleda i vidi da ti ne spavaš. Samo deci koja su dobra, koja spavaju u osam sati, koja jedu, koja dele igračke sa drugarima, Deda Mraz će doneti poklon sledeće godine.“ Onda sam sam odglumila kako razgovaram sa Deda Mrazom i kako ga uveravam da je Junior dobar i da će sad odmah zaspati, da mu Deda Mraz spremi paketić za sledeću godinu. Pozdravili smo se, mahnula sam Deda Mrazu, manhuo mu je i Marko.

Mislila sam samo da se našalim, ali Marko se smirio i zaspao. Poverovao je da Deda Mraz posmatra i da neće dobiti poklon, ako ne bude spavao u 20h.

1

Sutradan mi je sam pokazao zvezu i mahao Deda Mrazu uz reči: „Deda Mraza, Mako doba!“.

Kada sam bila mala plašila sam se veštica i ostalih čudesa. Ne želim da moje dete plašim od drugih ljudi, policije, nakaza, ali moram da nađem način da ga „na lep način ucenim“. Posle ove „scene“ sam razmišljala da li sam dobro postupila – nisam verovala da će mi poverovati. Onda razmišljam – ne plaši se Deda Mraza, samo je pitanje da li će dobiti poklon. Deda Mraz mu ništa nažao neće uraditi sem, ako ne bude dobar, neće mu doneti poklon. Mislim da je ovo „mala laž“ za dobrobit svima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *