By   25. marta 2016.

Marina je naša komšinica na vikendici. Prošlo leto je Junioru ponudila keks koji je ona pekla. Junior se oduševio! Naravno, mama je uzela recept i isprobala.

keksIpak je Marinin bio bolji! Priroda otvara apetit – ili se samo tešim!

250gr putera(ili margarina), 2 cela jajeta i 1 žumance, 250 gr šećera, korica limuna i sok jednog limuna, 1 kašičica cimeta, oko 50gr brašna i 1 prašak za pecivo. ( u testo se može dodati malo-šaka , suvog grožđa)

Sastojke umesiti rukom. Šećer i puter ne treba da se otope sasvim. Testo razviti i vaditi mo dlom.

Peći ih na 200°C dok ne porumene. Ne teba reterati da ne bi bili tvrdi.

Posle svega ostaje jedno belance! To me nervira, pa sam uzela malo oraha, iseckala ih i dodala umućenom belancetu. Ovu smemu sam stavila na keks pre pečenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *