By   12. oktobra 2017.

Neko sam ko je ostao bez majke baš zbog ove bolesti. Neko sam kome je rečeno da je potencijalni pacijent. Neko sam ko dugo nije mogao da izgovori reč RAK. Neko sam ko se jako plašio i ko je jako mrzeo baš tu bolest i sve što je vezanu za nju.

Danas se više ne plašim, ne mrzim i ne razmišljam o toj bolesti. Ovim tekstom želim da podržim sve one kojima je dijagnostifikovana ova bolest. Istraživanja pokazuju da ova bolest ne bira po polu ni po starosnoj dobi, zato se obraćam svima.

Srbija je na drugom mestu po broju umrlih u Evropi. Makedonija je na prvom mestu. Oko 1.600 žena, majki, ćerki, baka, tetaka, sestara … umre u Srbiji od ove bolesti za samo jednu godinu! Godišnje se dijagnostifikuje više od 4.000 novo obolelih.

 

Dok mi je mama bila bolesna čitala sam puno, ali leka nije bilo. Nedavno sam pročitala jednu „dobru“ knjigu ( pod navodnicima pišem DOBRU jer je meni dobra, ali ne znači da će i vama biti i ja to razumem). To je knjiga koju je napisala Serena Alba „Geometrija božanske iskre“. Preporučujem je svakome. Moramo krenuti od sebe i iz sebe. Bolest se javlja kada pokidamo sve konce sa sobom i prirodom.

Ovde možete pregledati/pročitati Nacionalni vodič dobre kliničke prakse – Rak dojke i Nacionalni program za prevenciju raka dojke

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *