By   31. januara 2018.

Javila mi se jedna očajna mama, tako da ne znam ni kako da počnem ovaj tekst… I ja sam se vrlo neprijatno osećala kod zubara, ali ona se kući vratila sa modrim detetom.

Interesantno da mi prosuđujemo i imamo predrasude, ali za obrazovan svet to ne bi smelo da bude tako. Ova mama sa svojom malom porodicom živi na selu. I ona i suprug su završili fakultete, ali eto, nisu željni grada, želeli su svoj mali dom na selu. Kod stomatologa su odveli dete jer se već pojavio karijes. Dete baš i nije bilo mirno, zubarka je bila nervozna, nastao je totalni haos. Dete, koje ima 4 godine, nije sarađivalo. Otimalo se, pokušalo da ujede zubarku i da je šutne. Neprijatna situacija za sve, ali… Vidno iznervirana zubarka, umesto da prekine ceo postupak, popriča sa detetom, zakaže pregled za par dana ili nešto sasvim drugo što bi polako opustilo dete i na kraju dovelo do srećnog popravljanja zubića, zapretila je roditeljima da će ih prijaviti socijalnoj službi jer su dopustili da tako malo dete ima pokvarene zube, a uz to ga nisu ni vaspitali!!! Misleći da su potpuno neobrazovani, jer dolaze sa sela ( pa je normalno da su neobrazovani, a prema neobrazovanima se može postupati, kao prema stoci, jer Bože moj, oni su sa sela!!!) rekla im je „blago vama, vi sad idete kući, a ja moram još da radim“ – pre podne radi u državnoj ambulanti, a posle podne u privatnoj. Šta reći!?

Moj slučaj – ja sam obožavala zubarku i da odlazim na preglede. Svaki drugi dan sam odlazila sve dok mi zubarka nije rekla da stvarno nema više smisla da dolazim ( zaista sam bila naporna), dok moj sin uopšte ne voli da ide kod zubara. Ružno se ponašao, čak toliko ružno da nisam mogla da ga prepoznam. Na sve to zubarka nije odustajala – napravila mu je rupe na donjim peticama i KAO stavila plombe, ali su vrlo brzo ispale i sad Junior ima dve rupe koje ribamo i peremo i čačkamo, samo da ne idemo kod zubarke. Sad kod dečijeg zubara ima raznih „zezalica“, kao bi se dete zabavilo, ja kad sam bila mala ništa od toga nije postojalo – mi smo išli kod zubara za odrasle.

Da li su zubari nekada bili bolji ili … ?! U svakom slučaju nije u redu da se dete vrati modro od zubara …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *