By   26. februara 2016.

Pismo anonimne čitateljke

Naši porodični problemi počinju mnogo pre rođenja nešeg deteta. Pre rođenja deteta nisam te probleme shvatala tako ozbiljno, pa se nisam ni suočavala niti ih rešavala. Kada se rodilo dete problemi su postali veći i za mene nepodnošljivi. Moj problem je moja svekrva.

svekrva

MM je jako vezan za majku. Kako od malena nema oca, ona se sama brinula o njemu. Kada smo počeli da živimo zajedno ona je pokušavala da se meša, ali joj MM to nije dozvoljavao. Bilo je manjih nesuglasica, ali ništa strašno.

Kada sam ostala u drugom stanju svekrva je bila vrlo zabrinuta. Kako ćemo živeti sa jednom platom (pošto ja ne radim), kako ćemo živeti u malom stanu i još dosta bezveznih pitanja. Nisam tada to prihvatala za zlo, ali danas, posle svega, mislim da joj uopšte nije bilo drago što će postati baba. Stvar je kulminirala pred porođaj, kada smo se dogovoarali oko kupovine opreme za bebu. MM i ja smo se oko svega dogovarali i planirali. Kada smo krenuli da realizujemo plan i kupimo opremu za bebu i ona je htela da ide sa nama. Sve vreme je zvocala, što je mene, trudnu, užasno nerviralo. Očekivala je da naš zajednički plan odbacimo i poslušamo nju. MM nije mogao da se izbori sa njom pa sam joj ja rekla da je nepoželjna i da nećemo dozvolti da nam kvari planove. Naljutila se.

Posle toga i MM i ja smo se posvađali. Ne znam da li je zbog hormona, ali užasno sam se osećala. Nisam više uopšte osećala podršku od njega. Bila sam vrlo uplašena i tužna. Svađe su se bile sve češće.

Porođaj je prošao, hvala Bogu, dobro. Vratili smo se kući iz porodilišta, a svekrva nije htela ni da dođe da vidi bebu. Bilo mi je žao što sam je povredila, ali šta je tu je.

Posle nekog vremena (posle oko mesec dana) nam je došla u posetu, ali vidno uvređena.

Ništa više ne funkcioniše kao ranije. Osećam da joj drži stranu. Mislim da o svmu oko čega se dogovaramo, on priča sa svojom majkom i pre će poslušati nju, nego mene. Dete neće ni da presvuče, ni da pričuva, ni da nahrani. Pomoć imam od moje mame, ali pošto ona radi, većinu vremena sam sama sa detetom. MM puno radi, ali ni ja ne sedim kod kuće skrštenih ruku. Oko bebe imam puno posla. Govorio je da će šetati bebu kada prohoda, ali ništa. Beba hoda već tri meseca, ni jednom nisu izašli zajedno u šetnju. Ili šetamo svo troje ili ja sa bebom, a MM sam.

Jako mi je teško zbog cele situacije. Mislila sam da će se sve srediti rođenjem deteta, a stvari su se pogoršale. Više puta sam pokušala da razgovaram sa MM, ali je uvek našao razlog da me pričamo o problemu. Ni ranije nije bio raspoložen za rešavanje problema, ali nismo ni imali većih problema. Sada, ja mislim da imamo problem, a on neće da pričamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *