By   9. maja 2016.

igrackePosle 38 godina sam se zapitala da li igračke imaju pol!? Da li je podela na muške igračke i na ženske igračke neophodna (jer bi npr. muško dete koje se igra ženskim igračkama postalo nepoželjno ili štetno po društvo) ili je to samo naš (balkanski) uticaj (da se od malih nogu zna ko je nindža, a ko balerina)?

 

 

 

igracke 2

Prošle godine, baš negde za Uskrs, Junior i ja samo otišli do prijatelja koji imaju tri unučice i mnogo, ali baš mnogo igračaka, ali su sve igračke za devojčice. Junior je uzeo kolica sa bebom i vozio, vozio, vozio. Uživao je u igri dok sam ga ja zblaznuto posmatrala. Prijateljica mi je rekla da nije bitno čime se igra, već da je bitno da se igra. Pustila sam ga da se izigra lutkama, šoljicama za kafu, šerpicama i svim tim roze stvarčicama.

Kad odemo u igraonicu Junior se sit nakuva – od kafe pa do sarme. Kafu nudi redom svima. Uživa.

 

Za nas više igračke nemaju pol! Kupila sam mu set za pravljenje torti od plastelina sa svim onim kalupima i modlama i špricevima, kao i set za kuhinju. Planiram da mu napravim kuhinju od kartona i da kuvamo zajedno.

Kao prvo: dete uživa u igri.

Kao drugo: i ja uživam dok se igram sa njim. Sa kamionima i bagerima baš i nisam vešta i uglavnom se sam igra. Sa plastelinom smo uživali zajedno, a što zna da skuva kafu!!! Baš kakvu volim!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *