By   19. novembra 2017.

Ovo je izuzetno jeftin i jednostavan recept, mada će vam se možda učiniti komplikovan. Uzmite šaku očišćenih badema i potpopite u vodu. Kada uspete da sa badema skinete braon kožicu izvadite ih iz vode (skinite braon kožicu), prosušite, sitno isecite i stavite u tiganj da se polako zagrevaju. Na srednjoj vatri grejte bademe sve dok potpuno ne pocrne. Kada su potpuno crni stavite ih u avan i gnječite sve dok se ne pretvore u jednoličnu crnu masu. Što ih bolje ugnječite bolja će vam maskara biti tj. neće imati grudvice. Ovu masu stavte u posudu iznad vrele pare i dodajte kašiku vazelina. Ako nemate vazeln možete koristiti aloja gel ili kokosovo ulje, a svemu možete dodati i malo pčelinjeg voska.  Kada se masa sjedini skinite je sa pare. Ako primetite grudvice možete masu procediti i usuti je u metalnu kutiju ili u opranu kutiju sa četkicom od industrijski napravljene maskare.

Druga varijanta ovog recepta je da u masu od ugnjavljenih badema dodate kašičicu meda, kašičicu voska i kašičicu kokosovog ulja. Ali se dobro čuvajte da ovu maskaru ne pojedete 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *