By   28. oktobra 2017.

Podloga za šminku, puder, korektor, senka…tako neodoljive stvarčice i tako otrovne. Gledala sam neku emisiju gde istu količinu kreme namažu na lice i na sto-podlogu. Koža sve upije, a na podlozi ostane nešto nalik plastici. To nešto, zaboravila sam naziv, i jeste palastika koja kremi daje „mazljivost“, a u stvari je nešto što truje organizam. Na etiketi parfema i ne mora da piše šta su sve smućkali u njega, jer je to „tajni eliksir mladosti“ i formula je jedinstvena i dragocema, očaravajuća i jedinstvena i to se čuva i taji. Ko zna šta sve unosimo… neću ni da razmišljam. Potreba za „lepotom“ (namerno lepota stavljam pod navodnike, jer smo u poslednje vreme toliko površni i lepotom smatramo samo ono što nam je servirano iz medija i uporno pokušavamo to da pratimo, da je to jedn pravi užas) dovela nas je da bismo sve, ama baš sve stavile na svoje lice i telo, samo da bismo izgledale „lepše“. Ok, neću ovde pisati da ako lepota ne izvire iznutra, džaba je stavljati bilo šta spolja.

Uglavnom, u želji da iz upotrebe izbacim što više preparata za negu tj da iz svog tela očistim štetne hemikalije i da prestanem da unosim nove štetne hemikalije, počela sam da tragam i eksperimentišem sa prirodnim stvarima.

Podloga-puder od kakaa, prava stvar za dame koje paze na svoje zdravlje i lepotu. U originalnom receptu, koji sam pronašla na netu piše da treba staviti Arrowroot powder – to je skrobni prah od tropske biljke i ne verujem da može da se nađe kod nas, zamenila sam ga sa malo dečijeg pudera, mada sam planirala da probam sa običnim gustinom.  Za ovaj domaći puder ili lepše rečeno : podlgu za šminku, su vam potrebni sledeći sastojci:

(neće biti problem ako nešto izostavite ili nešto ubacite, samo neka je prirodno i zdravo)

Prvo napravite malu količinu, tako da vam je potrebna mala posuda, najbolje staklena. Ja sam sačuvala flašice od krema, ali možete i u neku drugu staklenu posudicu. Pošto je puder beo, moramo ga tonirati. Ostali sastojci su tu da bi puder dobio boju kože. Zapišite koliko čega dodajete kako bi sledeći put mogle da napravite istu boju podloge. Kada ste boju definisali, onda u prah dodajte malo bentonit gline, kako bi puder imao lekovita svojstva. Ova glina je izuzetno dobra za kožu i koristi se i za maske za lice. Na kraju u sve ovo dodajte par kapi esencijalnog ulja lavande. Ovako pripremljen puder možete nanositi četkom za nanošenje pudera.

Oklagijom do lepote, drage moje 😉

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *