By   8. novembra 2017.

Nedavno sam čitala šta se sve stavlja u kozmetiku i šminku i definitivno rešila da prekinem sa svim trovanjem i počnem sama da pravim kreme, losione, šminku i mirise za prostor. Ako uspem i parfem ću smućkati, do tada zadovoljavam se eteričnim uljima.

Za ruž vam treba pčelinji vosak, to možete pronaći u prodavnicama pčelinjih proizvoda ili zamoliti pčelara da vam da malo proceđenog, čistog voska.

Od sastojaka vam treba: 4-5 kašika kokosovog ulja, 2 kašike pčelinjeg voska, 2 kašike Shea putera, 1 kašičica bademovog ulja, za boju je potrebno uzeti prah korena biljke Alkanet, ali može je zameniti crvena paprika. Kako biste dobili određenu boju možete dodati i prah cimeta – sve zavisi koju boju želite da dobijete. Za miris možete staviti kapi eteričnih ulja, ali ne treba preterati. Desetak kapi eteričnog ulja narandže će biti dovoljno. Pripremite i manje metalne kutijice  u koje ćete čuvati vaš ruž.

U šerpu uspite malo vode i stavite na ringlu da se greje. U manju šerpu stavite kokosovo ulje u sve stavite u veću šerpu da se zagreva na pari. Polako mešajući, na tihoj vatri sve zagrevajte i dodajte boju u prahu ( alevu papriku, cimet, šafran i šta ste već spremili). Jedan po jedan sastojak dodajte i mešajte dok se sve ne sjedini.

Dok je još u tečnom stanju uspite ruž u metalne kutijice i ostavite da se stegne. Ovako pripremljen ruž nanosi se prstom na usne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *