By   7. aprila 2016.

Tragajući za „lekom“ protiv stresa, naišla sam na oSMEH! Ništa su izbalansirana ishrana i redovne vežbe, ako je lice sumorno i bez osmeha. Naučnici stalno govore o dobrobiti smeha, ali se često desi da prođu dani, a da naši zubi ne vide sunca.

Svako od nas ima nešto ( neku sliku, video klip, emisiju, seriju, osobu…) koja mu izmami osmeh. Tu sliku, osobu ili video  klip uvek imajte u pripravnosti. Kada uveče shvatite da vam nije ni do čega i da se tog dana niste ni jednom nasmejali pogledajte tu sliku ili video klip ili nazovite tu osobu, kako vam taj dan ne bi propao. Da bila sam i ja u depresiji i baš zato ovo i pišem. Čoveku u depresiji je potreban „odmor od depresije“, nešto ili neko da mu skrene pažnju i crne misli.

Interesantno je koliko dečiji osmeh može pomoći u tmurnim danima i teškim vremenima. Kada mi je teško uhvatim svoje dete i, ako mi se ne nasmeje, skupim svu preostalu snagu i ja se prva nasmejem njemu. Obavezno mi uzvrati osmehom, koji kao da mi ulije još energije da se smejem. Tog momenta nivo kortizola opada.

Deca su najbolji „osmehivači“. Po nekim studijama deca se smeju 300 puta dnevno, a odrasli samo 17 puta. Na ovoj sličici pronađite „svoj osmeh“…i smejte se…osmeh

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *