By   26. maja 2016.

1Ovo je recept moje mame. I ako nema objašnjenja kako s pravi, ni tačnog vremena i temperature pečenja, retko kome ne uspe.

Najbolje je ovu tortu peći u dubljoj šerpi, srednje veličine, ali može i u većem i plićem plehu, pa je kao kolač.

 

 

Potrebno je: 12 jaja, 12 kašika šećera, 20 kašika oraha, 100 gr suvog grožđa, 2 štangle rastopljenje čokolade ( možete staviti i 100gr), 2 kašike brašna i 2 kašike griza

Za prelivanje ušpinovati 200gr šećera u 2 dl vode

Za premazivanje: 200gr čokolade i malo ulja (čokoladu otopiti na pari)

2

Umutiti belanca sa šećerom pa im dodati žumanca. Onda postepeno dodavati ostale sastojke muteći varjačom. Na kraju staviti i čokoladu i suvo grožđe.

Peći oko 20min na 250°C ( vreme pečenja zavisi od debljine torte/kolača).

Vruće preliti šerbetom od šećera, a kada se ohladi staviti i čokoladni preliv.

Iznenadićete se kako je ukusna/ukusan.

Ipak, mama zna šta je nabolje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *