By   22. marta 2016.

U školici sam saznala da posle porođaja treba uraditi dosta stvari – prijaviti dete, napraviti mu knjižicu, uraditi neke preglede i testove. Sve mi je to bilo jako zbunjujuće pa sam morala da napravim Plan posle porođaja.

Najbitnije mi je bilo da ništa ne propustim. Gatrijev test se mora uraditi najkasnije za dve nedelje po rođenju. Bitno je da se on ne zakazuje, nego se dete odvede i malo sačeka red. Bitno mi je bilo da odmah po izlasku iz porodilišta zakažem pregled kukova, koji takođe ima tačno vreme kada se radi i ne treba zakasniti. Isto tako i prvi pregled kod izabranog pedijatra, koji se u početku radi svakog meseca. Uz sve to ne treba zanemariti dokumentaciju – prijavljivanje prebivališta, pravljenje zdravstvene knjižice i prikupljanje papira za novčanu pomoć koju daje grad, pokrajina i republika. Znala sam da ću tih dana biti potpuno sluđena pa sam plan napravila poslednjih dana trudnoće. Vredelo je! Pomogao mi je, ali nisam predvidela jedan bitan detalj – devetog dana Junior i ja smo završili u dečijoj bolnici!

I posle desetak dana, kada smo se vratili kući, uspela sam da se vratim planu i sve završim u roku. Evo tog mog plana, možda još nekome pomogne!

plan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *