By   31. marta 2016.

Stiglo nam je proleće i red je da se malo „prošetamo“. Junior ima dve i po godine i sada je pravi dečak, spreman za pravu avanturu. Bili smo u zoo vrtu. Odlučili smo se za Palić. Svakako ćemo posetiti i Beogradski zoo vrt, a ako se ukaže prilika možda „skoknemo“ i do Jagodine.

Par dana samo pričali o tome da ćemo ići da vidimo životinje i pitali Juniora da li to želi. Naravno, želi. Jutro pred polazak dok smo se muž i ja spremali Junior je uzeo mobilni i nazvao majmuna da mu se najavi. Lepo vaspitano dete!

zoo 1

Put je prošao odlično. Ranije smo retko putovali, baš zbog toga da se dete ne unervozi. Poneli smo sve potrebno: vodu, keks i presvlaku. Ovog puta uopšte nisam htela da komplikujem i nisam ponela putnu torbu. Junior je spavao u autu. Prvo što smo videli bili su neki rakuni-psi. Mislila sam se da će se uplašiti, međutim Junior je pozirao da ga tata fotografiše. Onda smo ušli u prostor u kome su se nalazili veliki papagaji. Papagaji su bili toliko glasni da je bilo neprijatno. Mislila sam da će se Junior uplašiti ( pogotovo što sam videla jednu devojčicu koja nije htela ni da uđe), ali je Junior bio skroz opušten. Onda sam ja stavila prst preko usana i rekla papagajima „psssst, došli smo samo da vas vidimo, nemojte galamiti!“, Junioru se to dopalo pa ih je i on utišavao. Trudila sam se da budem smirena. Čini mi se da kada oseti da sam nervozna postane i on nervozan. Nije mi bio prijatan glasan krik papagaja, ali sam želela da dete vidi pticu i da sazna da životinje imaju svoje karakteristične zvukove. Najlakše je odustati, izaći i uopšte ne videti životinju. Najveći utisak na Juniora ostavio je slon. I ranije je voleo slonove, ali smo mislili da će ga majmuni više zainteresovati. Slon je favorit i ako nam je okrenuo zadnjicu. Lav mu se dopao, ali je lav spavao pa ga nisamo najbolje osmotrili. Majmuni su bili baš interesantni. Kamila mu se takođe dopala, a uživao je i dok je gledao foku kako pliva.

I ako ne volim zoo vrtove, smatram da su to zatvori za životinje, mislim da su odlični za upoznavanje dece sa životinjama. Dete nema gde, sem na TV-u da vidi neke od životinja. Gradska deca su još u goroj situaciji jer vide samo pse, mačke, golubove i vrapce. Jedini problem je što smo morali da ga podižemo da bi mogao da vidi životinje ( ograda je tačno njegove visine), ali to ćemo zanemariti.

zoo2

Posle ručka (u restoranu) prošetali smo do jezera. Junioru smo poneli Brrr ( plastični motor bez pedala). Posle šetnje smo se vratili kući, puni utisaka.

Ovo nije reklama za Palić, ali smo se zaista lepo proveli. Ima gde da se prošeta, ima šta lepo da se vidi, a Boga mi i da se lepo pojede. Definitivno ćemo ići opet.

Ovo nam je prvi put da smo posetili zoo vrt. Mišljenja sam da dete do dve godine nije neophodno voditi na  takva mesta, pogotovo ako zoo vrt nije blizu. Sada sa nešto više od dve godine, dete uživa u životinjama, uživa u prirodi, uživa u šetnji, a ni put mu nije toliko dosadan kao ranije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *