By   31. maja 2016.

Recept je poslala mama Dana

 

lisnato 3

Sastojci: 2 dl mleka, 1 kašičica šećera, 2 kvasca

malo soli, 1 dl vode, 1 dl ulja, nešto manje od 1kg brašna

1 žumance, 1/2 margarina

Način pripreme:

lisnato5

U toplo mleko se stavi kašičica šećera i kvasac i sačeka da kvasac nadođe. Zatim se dodaju ostali sastojci i zamesi meko testo. Naprave se 5 obgi (lopti) i ostavi se da se testo odmori.

Dok se testo odmara umuti se margarim sa žumancem.

Od obgi (lopti) oklagijom napraviti krugove iste veličine. Jedan po jedan krug namazati margarinom (jedan krug ostaviti ne namazan) i poteđati jedan na drugi. Nenamazani krug postaviti poslednji i sve zajdno razvaljati oklagijom.

Ovakav krug iseći na 16 delova i seći kifle.

* Preostalo belance može poslužiti ako kigle želite da filujete npr. mlevenim orasima – dobro ulumati belance i dodati ga samlevenim  i zaslađenim orasima.

Kifle premazati mlekom i ostaviti da narastu. Kifle peći na jakoj vatri ( 250°C) oko pola sata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *