By   28. jula 2016.

Vreli letnji dani, grad, asfalt, prokuvavanje. Spas je u vodi! Gde? Kako? Zašto?

bazen1

 

 

Živimo blizu gradskog bazena, pa samo se odlučili da prvo posetimo bazen. Prošle godine smo išli na Dunav, ali smo samo noge kvasili. Ove godine smo rešili da isprobamo sve čari jedne tako velike i lepe reke.

Specifična situacija u našoj kući je što se mama, tj ja, plaši vode. Ne znam zbog čega imam taj strah, ali je prisutan od rođenja. Ne želeći da i Junior paniči kada vidi vodu „stisla sam zube“ i odvela ga na bazen.

 

 

bazenJedna jedina greška je bila što nismo poneli gumene rukave! Sve vreme sam ga držala, u strahu da se ne naguta vode i uplaši. Junior je uživao. Pošto nam je „bazen za bebe“ bio mali, jer smo mi sad već veliki, kupali smo se u „srednjem bazenu“ (dubine oko 150cm). Gužva nas nije omela da baš uživamo!

 

 

StrandSledećeg dana smo otišli na Dunav. Štrand, poznata novosadska plaža, odlično mesto da se provede vreo letnji dan. Tog dana je plićak bio baš velik, čak prevelik. Bove su mi bile do struka. Voda, dunavska, prljava i mutna uz to se i kreće. Ovog puta smo imali gumene rukave/mišiće, ali Junioru se nije svidela ideja da ih nosi, pa smo ih skinuli. Ne mogu reći, uživali smo, ali ne kao na bazenu. I u bazenu je voda „prljava“, ali mi se čini da je Dunav ipak za nijansu prljaviji.

 

Za malu decu, čini mi se, da je bazen bolje mesto za uživanje. Osećala sam se sigurnije, mada i na Dunavu ima spasilaca, ali u bazenu voda stoji, za razliku od vode u Dunavu. Bove nismo smeli da prelazimo, pa smo sve vreme proveli u zamućenom plićaku. Sa druge strane na bazenu nema dovoljno hladovine i ispostavilo se da je senka drveta „zauzela“ skoro ceo bazen, pa nam je bilo hladnjikavo. Na Štrandu smo našli prelepi hlad, onako malo prošaran, tako da smo baš uživali. Gužve nije bilo ni na bazenu, a ni na Dunavu (kada čeljad nisu besna, ni kuća nije tesna). Plus za Štrand su tobogani i ljuljaške i svašta nešto što se deci sviđa. Tako da krajnja ocena nije baš najjasnija. Za kupanje mi je bazen, a za odmor i igru Štrand. Da je reka čistija i ne ovako prevrtljiva, kao Dunav, svakako bih na prvo mesto stavila reku. I svakako decu obezbediti gumenim rukavima, gumama, prslucima, kremama protiv sunca, šeširima…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *