By   15. marta 2016.

Dok sam bila trudna najviše sam volela da gledam Rudolfa (Rudolph van Veen) kako sprema jela. Da budem tačnija vole sam da gledam kako pravi kolače i torte. Noćima nisam mogla da spavam jer su me bolela leđa, pa sam gledala reprize njegovih emisija. Zaista sam uživala. Rolnice sa mlevenim mesom nisu poslastica, ali su jedan od mojih omiljenih recepata.

rudolfove

Testo: 250gr brašna, kvasac, so, šećer, 125gr mleka , 70 gr putera

Od navedenih sastojaka se umesi testo, podeli na obge i ostavi da raste.

Fil: 450gr mlevenog mesa, prele, so, biber, muskantni orahčić (obavezno zbog mirisa) i jaje

Od navedenih sastojaka napraviti fil (kao za obične ćufte)

 

Testo razviti i iseći na pravougaonike (tanje testo oko 10*15cm). Od fila formirati „ćevape“ i stavljati na svaki pravougaonik od testa.

Umotane rolnice premazati jajetom i ostaviti još malo da porastu.

Peče se oko 30min na 200°C.

Rolnice sa mlevenim mesom se jedu vruće ili tople.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *