By   19. maja 2016.

Pismo čitaoca –  tata M. G.

Dete smo dobili kada je supruga imala 32 godine, a ja 35. Moja supruga je sve probleme (od razmaženosti do bezobrazluka deteta) pripisivala svojim „poodmaklim“ godinama. Supruga je mišljenja da zakasnila i da je trbala roditi sa dvadesetak godina. Malo vremena smo provodili zajedno, ali se naš odnos nije promenio rođenjem deteta. Želeo sam malo romantike u braku i predložio sam da naša, tada, dvogodišnja ćerka prespava kod mojih roditelja – to je bila najveća noćna mora za moju suprugu, a i za mene!

Moji roditelji su čuvali našu princezu dok smo mi na poslu. Moja supruga se lepo slaže sa mojim roditeljima i nikada nije bilo nikakvih problema. Kada je princezica napunila dve godine mislio sam da je krajnje vreme da jednu noć provede kod bake i deke, a supruga i ja romantično veče.

roma8

Tačno dva meseca sam molio suprugu da pusti dete da prespava kod bake i deke. Konačno, pristala je! Dok je ona odvela dete kod mojih ja sam napravio romantičnu atmosferu. Sve je bilo baš kako ona voli:

Večera, sveće, poklon, tiha muzika, ja!

 

 

19h večera – na brzaka, jer je počinjao njen omiljeni film. Više od pola filma je plakala. Jeste film je tužan, ali mislim da preteruje.

21h u krevetu smo, vrlo je neraspoložena, tužna – potresao ju je film! Film je gledala bar tri puta i ne mogu da verujem da ju je toliko potresao!

22h misli da spavam – uzima telefon i gleda fotografije naše ćerke

23h ustajem i molim je da ostavi telefon, ne mogu da spavam jer telefon svetli u mraku. Hoće da zove moju mamu da pita kako je princeza.

Moja mama leže u 21h i pobila bi nas da je probudimo u 23h!

23,10h ide do toaleta. Konačno sam zadremao!

00h vraća se iz toleta i budi me (imam lak san). Dugo se zadržala u toaletu, verovatno je tamo gledala fotografije.

Malo sam nervozan i ne uspevam da zaspim.

Pričamo o tome šta naša princeza sada radi.

Znao sam da naša princeza čvrsto spava, jer da ne spava moja mama bi nas već obavestila, ali sam pričao kako verovatno naša slatka princeza sanja svoju dragu mamu: „Sada se verovatno prevrnula na desni bok i onaj najslađi plavi uvojak njene kose joj je dodirnuo obraz. U levoj, najslađoj ručici drži svoga omiljenog zeku, koji si joj kupila kada smo bili prošle godine na moru. Tako ga je stručno gnjavila da su mu preslatke zelene okice ispale, a jedno uvo više nije onako čupavo i nežno, nego liči na završetak kravljeg repa“ – e to ju je naljutilo. „Nije naša mala, slatka ćerkica monstrum!!!“

…. ja sam bio kriv za sve; i za zekino uvo, i za slomljen vilinski štapić, pa i za rupu u asfaltu zbog koje joj se rasklimao točak na kolicima.

U 7h sam bio kod mojih i čekao da se princeza probudi, da je vodimo kući. Ni jednog minuta nisam spavao te noći (sem ono malo dremke oko 23h), a nadao sam se romantičnoj večeri i ludo provedenoj noći sa svojom dragom.

romantika 2Dete je zaspalo bez ikakvih problema. Kod kuće je posle kupanja supruga dugo uspavljuje – igraju se, pa čitaju, pa ustaju da princeza piški, pa da pije vode, pa da čuje omiljenu pesmu, dok je kod bake legla sama u krevet i u 21h zaspala. U toku noći se nije budila, nije se čak ni pomerila, dok kod kuće spava sa nama u krevetu i bukvalno nas celu noć šutira. Par puta sam na posao išao sa modricom, kao da spavam u ringu. Da pomenem kauč u dnevnoj sobi, bio bih najgori otac i suprug, tako da ćutim…. kad uhvatim 5 minuta mira presrećan sam. Romantike će, valjda, biti kada princeza nađe princa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *