By   11. marta 2016.

spanac_1

Kralj povrća!

Spanać!

 

Za četiri osobe ili za dve osobe koje jako vole ovu salatu!

 

 

 

4 supene kašike ulja, 25 gr rendanog badema ( može seckanog), 4 supene kašike vinskog sirćeta, 1 supena kašika šećera, so, crni biber, 150 gr spanaća, 3 pomorandže, 1/2 manje glavice crvenog luka

salata spanać

Zagrejati ulje u tiganju i pržiti bademe 2-3 minuta ( dok porumene). Skinuti sa ringle.

U ulje sipati sirće, šećer, so, i biber. Mešati da se šećer otopi i ostaviti sa strane.

Spanać oprati i dobro ocediti. Oljuštiti pomorandže i skinuti im belu kožicu. Iseći ih na kolutove. Luk očistiti i iseći na kolutove.

U veću posudu usuti spanać, pomorandže, luk i preliti prelivom od ulja i sirćeta. Preko svega posuti bademe i promešati.

Pronašla sam vrlo sličan recept sa pekan orasima umesto badema. Meni se sviđa sa bademima, a vi možete eksperimentisati. Bitno je da je ovo vrlo ukusna salata, a pomorandža će pospešiti usvajanje gvožđa iz spanaća. O tome možete čitati i u tekstu Spanać na moj način.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *