By   12. avgusta 2016.

Vreli letnji dani nikako ne idu sa teškom hranom, čak ni sa mesom. Kada iznad 25°C najviše mi prija limunada i zelena salata, eventualno paradajz. Da ne zalazim u bela rashlađena vina i špricere, ipak je ovo mesto za smerne roditelje. Šta za ručak, a da nije „teško“?

Pa, recimo Cezar salata!?Chicken-Ceaser-Salad

  • 100 g dimljene slanine
  • 200 g belog pilećeg mesa
  • 30 g parmezana
  • 3 čena belog luka
  • 2 parčeta hleba
  • veća glavica zelene salate
  • 4-5 čeri paradajza
  • sok od 1/2 limuna
  • pavlaka
  • majonez
  • maslinovo ulje
  • biber
  • so

Priprema: slaninica se proprži i izvadi na tanjirić. Piletinu iseći na komade ( može veće komade) i ispeći je na teflonu, da porumeni. Ako su komadi veliki, kad se ispeče,  iseći je na trake ili zalogaje.  Hleb iseći na kockice pa ispeći sa belim lukom na masnoći od slanine.

Umutiti sok od pola limuna sa maslinovim uljem i dodati so i biber po ukusu. Ovim preliti opranu i ručno cepanu zelenu salatu. Preko salate posuti meso, slaninu, hleb ( pečeni), paradajz (čeri), parmezan i sve preliti smesom od umućene pavlake i majoneza.

Da bi Junior jeo meso rekla sam mu da je to specijalni hleb preliven jajetom. Pristao je na „igru“ i jeo meso!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *