By   1. decembra 2017.

Sigurna sam da 100% roditelja žele da im deca budu srećna. U definiciju sreće neću zalaziti, ali to nešto što nazivamo sreća se očitava na licu u očima i ponašanju deteta. Da li znamo da usrećimo dete?

Prošlog avgusta šetali smo Junior i ja i prošli pored prodavnice za rasvetu. U izlogu je bio niz malih lampica, koje su neopisivo podsećale na lampice za kićenje novogodišnje jelke.

„Mama! Idemo i mi da okitimo jelku!“

Ne znam kako nisam pala u nesvest, ali posle dužeg objašnjavanja, moljenja i čak strogog zabranjivanja kićenja jelke u sred leta, pristala sam.

Bila sam spremna da me i muž proglasi totalnom ludačom i da kaže kako grešim u vaspitanju, ali pristala sam. Obrazložiću: da li postoji i jedan razlog zašto se ne sme kititi jelka u sred avgusta? Ne postoji. Zabavno je, lepo je, pozitivno je. I ako okitimo jelku u sred avgusta nećemo napraviti nikakav problem. Nije to kao da obučete kratke rukave u sred januara i odete na plažu! Znači nema razloga za NE. Jedino što nije dobro da detetu ispunjavam svaku želju i što ćemo „izgubiti „malo vremena, mada ne vidim to kao gubljenje vremena, ako ćemo se dobro zabaviti.

Ipak, nismo kitili jelku nego smo samo napisali pismo Deda Mrazu. Uspela sam dobrim pregovaračkim stavom da izmanipulišem i prolongiram kićenje jelke, a prodavnicu sa rasvetom sam obilazila u širokom luku.

Prvog novembra nisam imala ni jedan jedini razlog da ne okitimo jelku. Pa i u MAXI-ju je okićena!!! Uskoro će svi kititi. Zabava može da počne. Devetnaestog novembra smo prolazeći pored jedne prodavnice, uslikali u izlogu igračku koju Junior želi da mu donese Deda Mraz i poslali je lično Deda Mrazu (Viber-om). Dvadesetog novembra nas je posetio Deda Mraz. Pa ko će čekati još više od mesec dana!? Došao je krišom, ostavio poklon ispod jelke i nestao, kao što to Deda Mraz i inače radi. Niko ga nije video, ni čuo.

Objasnila sam Junioru da je Deda Mraz njemu prvom doneo poklon jer je on proglašen za najboljeg dečaka na svetu. Najbolji dečak na svetu prvi dobija poklon, pre sve druge dece.

Bio je oduševljen! Skako je od sreće. „Mama, jako sam srećan! Ja sam najbolji dečak na svetu! Ti si baš takvog htela, jel da?“

DA! Ja sam baš takvog htela, veselog i srećnog.

Nije skupo, probajte. Usrećite vaše mališane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *