By   30. marta 2016.

Po nekad tako, kada imam vremena da razmišljam razmišljam o tome da sam ja jedno nevoljeno dete. Bog mi je dao dva ujaka i tri strica, a ni jednu tetku. Taj defekt sam uvek osećala, ali je kulminirao kada sam shvatila da ni moje dete neće imati tetku. Šta je to tetka i kakva je to ljubav mogu samo da sanjam.

tetka 3

Nekada sam mislila da sam manje vredna pa mi zato Bog, ili neko ko to deli i odlučuje, nije dao tetku. Gledala sam moju majku u ulozi tetke i želela jednu takvu, istu ili bar sličnu tetku. Daleko od toga da je ona bila bolja kao tetka nego što je bila majka, ali je meni nedostajala tetka. Nedostajao mi je neko blizak, a da nije majka. Nedostajao mi je neko ko će me savetovati i prekoriti, ali taj prekor neće biti onako strog, nego mekši, blaži. Nedostajao mi je neko kome bih rekla da ću se preseliti kod nje kad me mama naljuti. Nedostajao mi je neko moj, a nije mama. Nedostajao mi je neko odmoran, da malo zameni mamu. Nedostajalo mi je nečije toplo krilo. I još mi nedostaje. Mnoge tete su prolazile kroz moj život, ali ni jednu nisam oslovila sa tetka ili teto. Nikome do sada nisam dala tu titulu, jer ni jedna ruka nije bila dovoljno meka i ničija pažnja nije bila istinska. Šta je to tetka, pitam se i sada?

Moje dete neće nikada imati nekoga za kim će plakati kada se uda i „ode“. Moje dete neće nikada jesti tuđe kolače, što mirišu na mamine, ali su za nijansu bolji. Moje dete neće imati kod koga da ode u goste i da se oseća kao kod kuće. Moje dete neće znati šta je to tetka. Onda sednem i mislim kome da platim da malo glumi tetku mom detetu? Kada ja nisam imala tetku bar da ono ima nekog ko će mu za trenutak ulepšati dan.

Tužan je život bez tetke. Delovi duše su prazni, promajni.

A neko tamo, ko je možda i ne zaslužuje ima tetku. Uživa u njenom krilu, jedući njene ukusne kolače. Tetka ga bolje uspava od mame. Tetka lepše zna da se našminka i bolje da se obuče. Tetka je čak lepša od mame, ali se to ne sme priznati. Tetka vodi u pozorište, tetka ima više vremena. Tetka vozi rolere i vodi na sladoled. Neko tamo, ko nije zaslužio, možda ima i dve tetke, a ja ni jednu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *