By   30. marta 2016.

U prvim danima posle porođaja retko koja porodilja misli o modi i modiranju. Toliko obaveza i toliko posla oko bebe, dok hormoni bukvalno divljaju, ne ostavlja puno prostora za modu. Sva udobna odeća je moderna. Ipak, treba biti pristojan, jer vrlo brzo treba izaći i (po) nešto obaviti. Ja sam u tim prvim danima posle porođaja morala da sredim papire za bebu, da brzo obavim kupovinu i još po nešto. Trudnička garederoba mi više nije pristajala, a nisam mogla da se upakujem u garderobu od pre trudnoće. Trenerka, koju smatram za nužno zlo, je bila jedina mogućnost u tim danima. Helanke ne nosim, ali ih smatram vrlo korisnim i praltičnim za to „treće“ stanje.

Birala sam majce u kojima mogu da dojim, ako i bebac ide samnom i ako moram da ga podojim napolju. Lakše je bilo obući se ako idem sama, a i tada sam mogla malo ženstvenije da se „doteram“. Košulju, eventualno majcu koja ima napred otvor sa dugmićima, sam oblačila kada smo zajedno išli u „akciju“. Nikako nisam nosila uske majce u kojima bi mi se videli „šlaufi“ i porordiljski stomak. Najbolja varijanta je da je košulja sečena ispod grudi ( onda se širi ka kukovima i sakriva stomak). Dobra fora su dublje pantalone sa gumom. Ja sam nosila farmerice koje sam sama sašila. Pošto su mi bile široke pre trudnoće uvukla sam im pozadi gumu. U njima mi se stomak uopšte nije video. Stezale su me ( ali ne neprijatno) i u njima mi se uopšte nije video stomak. Gaćice i grudnjak u to vreme su obavezno bili pamučni. Nisam imala onaj specijalni grudnjak za dojenje, nosila sam najobičniji pamučni, bez žice. Gaćice su bile velike udobne (one, koje moja drugarica zove „oklopnjače“). Zima je bila blaga pa mi hulahopke nisu trebale. Kardigan (džemperić na zakopčavanje) uvek volim da nosim, ali posle porođaja se baš pokazao kao praktičan. Uglavnom ga nisam zakopčavala, bio je samo onako „preko leđa“. Ravne, udobne cipele i jakna.

I inače nosim sve od prirodnih materijala, ali u to vreme sam se baš trudila da ne nosim sintetiku. Beba hoće da se uhvati za garderobu pa sam se trudila da oblačim garderobu koja nije „dlakava“. Džemperi su bili uglavnom pamučni, da ne grebu i da se ne linjaju. Krzno sa jakne sam skinula, kao i minđuše i lančić. Možda sam preterivala, ali nije mi smetalo da ne nosim nakit.

Evo nekoliko predloga za ovo proleće :

1  2 3               59      6

Predloge možete pogledati i na PRIMENJENA ARHITEKTURA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *