By   5. aprila 2016.

Osnovni recept testa sa sirom

100gr izmrvljenog sira, 1 jaje, oko 4 kašike ulja, 80 gr šećera, 2 kafene kašike vanilin šećera, prstohvat soli, 3 kafene kašike praška za pecivo, 200 gr brašna.

Zamešati sir sa jajetom, uljem, šećerom, vanilin šećerom i solju. Prašak za pecivo pomešati sa brašnom pa dodati u predhodnu smesu. Sve zajedno zamesiti. Ne mesiti predugo da ne postane lepljivo.

Testo podeliti u 4 obge i staviti ga u kese pa u frižider. Ovo testo može u zamrzivaču stajati i do 3 meseca.

Kolač sa kajsijama

pita od kajsijaRazvući testo sa sirom i staviti ga u posudu za pečenje prečnika 26cm, podmazan puterom.Pomešati: 130gr marcipana sa 3 žumanceta, 70 gr mekog putera i 2 supene kašike likera od kajsije – ovim premazati testo.

Na testo poređati 480gr oceđenih kajsija ( iz konzerve).Kolač peći u rerni 30-35 minuta na 200°C. Topao kolač premazati sa 2 supene kašike džema od kajsija

 

zemicke

 

 

Vikend zemičke

Testo sa sirom uvaljati u duguljastu rolnu. Iseći na jednake delove i od njih napraviti lopte. Na svakoj lopti napraviti malo udubljenje.U njega staviti pekmez od šljiva. Testo zatvoriti preko fila i staviti u tepsiju za pečenje podmazanu puterom. Umutiti 1 jaje i 2 supene kašike mleka. Time premazati zemičke. Peći ih u rerni 15 minuta na 200°C da porumene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *