By   13. marta 2016.

Kod nas u porodici je spesifična situacija – nemamo ni jednu babu i ni jednog dedu. Jedini bliži rođak nam je moj brat. On nas posećuje jednom mesečno i kada je on u gostima mogu slobodno reći da je situacija vanredna. U nekim momentima je njegov dolazak pravio prave probleme, jer se beba potpuno razmazi i probezobrazi, ali sam shvatila da je jedan akav „super lik“ potreban svakom detetu. Omiljeni lik – omiljeni ujak!

uja

 

Dešavale su se situacije da se uhvatim za glavu, jer ne mogu da izađem na kraj sa detetom. Primer – ni po koju cenu dete neće da popije sirup. Nisam paničila oko sirupa za imunitet i biljnog sirupa protiv kašlja, ali je bilo situacija da neće dapopije antibiotik. Mislim da je propuštanje i nedovoljna doza antibiotika štetna, ali to detetu od 18 meseci nisam mogla da dokažem. Dešavalo se da sednem i plačem, iznemogla od objašnjavanja,  ucena, vikanja i svih ostalih, nazovimo, metoda. Batinama nikad ništa nisam postigla, tako da sam posle par puta potpuno od toga odustala. Najbolji metod, u našem slučaju je da uja pije sirup. Junior je trebao da vidi da i drugi, a naročito omiljeni lik pije sirup, pa da shvati da je to nešto dobro, normalno, poželjno, lekovito.

 

Na žalost nekada sam u situaciji da ga ucenjujem, ne ponosim se time, ali kada se mora, mora se. Uja će doći ako budeš dobar! Uja će doći ako pojedeš meso!

Nije hteo da nosi čarape, ako nemaju lik Pepe ili Maše. To me je stvarno mučilo. Kupila sam mu nekoliko čarapa sa omiljenim crtanim likovima, ali pošto prlja i po troje čarapa dnevno, a ima kupljene „obične“ čarape, nisam imala dovoljno (onih koje hoće da nosi). Uveče bih na ruke oprala čarape i stavljala na radijator da se osuše do ujutro, kada treba da ide u vretić. Kada mi je „pukao film“ rekla sam da je ove ostale, „normalne“ čarape kupio uja! Od tada nemamo problem sa čarapama, sve nosi.

Mislim da je bar jedan ovakav lik detetu neophodan. To ne može biti bilo ko, omiljeni lik može da bude samo osoba koja iskreno voli decu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *