By   29. februara 2016.

Obožavam da „čačkam“ po netu i čitam šta sve pametnice preporučuju mamama. Dok nisam bila mama nisam sve to tako shvatala tj. nisam imala pojma šta znači imati dete i šta su obaveze oko deteta. Mislila sam da je to kao sa lutkom – nahraniš, presvučeš i spustiš u krevetac, a ona se zadovoljno smeje! Mama se posveti sebi, radi, uživa, spava. Vežba sa bebom, kao sa tegom. Održava kondiciju i svoju super-liniju. Vežbanje sa bebom mi je bila želja. Mislila sam da ću sve raditi zajedno sa bebom. Da će sve biti kao sa sličica sa neta. Ja kažem „sad čučni“ i beba čučne. Jedva sam čekala da vežbam sa bebom!

vezbe

Kako , bre, da vežbam , kad beba jedan minut nema mira. Ako vežbam dok je u kolicima iskočiće iz kolica. Ili da „vozim“ ili da ga vadim iz te sprave. Ako li ga u snu budem njanjala u kolicima, kao ja vežbam, ima da ga probudim i od vežbanja opet ništa. Uzmem li ga u naručje prvo mogu da ga ispustim, drugo on se vrpolji. Ne mogu da uradim seriju od 10 ponavljanja, a da pri tom dete izigrava teg. Jedino što sam uspela je da skačem uz neku muziku, ali to nije ni nalik vežbanju. Divim se mamama koje imaju tako disciplinovanu decu pa im ta divna dečica izigravaju tegove. Jedino bi možda mogla trčati sa njim u kolicim. To bi bila odlična zabava i za njega i za mene, ali nemam „trkačka“ kolica, niti je naš trotoar pogodan za takve egzibicije.

Alo žene, man’te se gluposti.

1

Na kraju krajeva, kada, da nađem vreme za vežbanje? Kada bih imala vremena da vežbam, spavala bih. Kakve vežbe na ovoliki premor. Ne, nemojte misliti da sam od onih koje ne vole da vežbaju. Još pre x godina sam se bavila aerobikom. Da, to je vreme kada je Džejn Fonda propagirala aerobik i kada nije bilo pilatesa i tandara-mandara skakanja. Tek kasnije je svaka šuša počela da izmišlja vežbe za ovo i ono, ovakve i onakve, lopte, stepere i ostale sprave. Ja sam bila pobornik aerobika u njegovom prvobitnom obliku – mladost, ludost! Vežbala sam toliko da sam postala zavisna od vežbanja. Tako da dobro znam koliko je vežbanje dobro i poželjno. Ali, dobro je samo kad je čovek odmoran ili psihički umoran, a kada ima dete i kada ne zna kad je polednji put sklopio oči, brate, nemojmo se zavaravati. Niti je dete teg, niti se sa detetom može vežbati!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *