By   7. marta 2016.

Gradsko dete, nema pojma šta znači ležati na travi. Nema pojma šta znači žvakati travu. Nema pojma šta znači sloboda. Nema pojma …. Gradki pas ima sve privilegije. Ima svoj krevet, svoju zdelu za hranu, svoj kutak, svoj mir. Gradsi pas ima ograđen prostor namenjen samo njegovom veličanstvu.

Ovde ozbiljno nešto ne štima!

pas 1   pas 2    pas 3

Pre samo par dana osvanula je na FB-u odlična fotka travnjaka „ukrašenog“ papirićima na kojima je pisalo “ Pazi govno!“. Baš sam se nasmejala. Neko je, svaka mu čast, obeležio svaki pseći izmet, koji vlasnici cenjenog ljubimca, nisu pokupili. Ličilo je na savršeno misnko polje. Ne bi se mogao napraviti ni jedan jedini korak da ne ugazite u G.

Posle par minuta smeha, počela sam da besnim! Psi su nam važniji od dece. Psima posvećujemo više pažnje nogo deci. Ne daj Bože da neko povredi psa, to je hajka i urlanje, dok ako neko povredi dete nikom ništa. Nasilje nad decom se osuđuje jedino ako je, taj neko, ubio Boga i potpuno unakazio nesrećno dete. Šta se to dešava? Potpuno smo se izopačili i izgubili kompas!

Da ne bude zabune, ja sam neko ko obožava životinje. Imala sam psa u stanu, koji je bio razmaženiji od mnoge dece. Ali taj pas nije ugrožavao druge (svojim izmetom). Kaznila bih svakoga ko pokuša da povredi psa ili drugu životinju. Ja sam neko ko je odrastao na selu sa životinjama. Jahala sam konja, kuvala ručak kokoškama, mazila prasiće i pokušala da muzem kozu. Ali mislim da je pomodarstvo u gradovima otišlo predaleko.

Molim gradske vlasti, molim i političare, molim sve one koji mogu da pomognu da , makar, ograde prostor, malecni prostor, samo za decu. Ako mogu psi da imaju samo svoj prostor, neka i deca imaju čistu travu na koju mogu da legnu. Kada već pomodari nisu u stanju da svoje mezimce vaspitaju ili bar da za njima pokupe „ostatke“, onda da se napravi prostor na kome mezimci neće moći da dolaze. Deca ne ugrožavaju pseće prostore, zašto onda psi ugrožavaju dečije?! Mislim da ne tražim puno…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *