By   11. maja 2016.

moda 5

Uvek sam se smejala onima koji „prate modu“ (i to onu visoku), ali sa garderobom kupljenom na pijaci i u jeftinim buticima, koja se prilikom prvog pranja pretvori u krpu. Rep nekog modnog krika nas opali pa izgledamo smešno, kao neki pajaci – moda je u svetu uveliko prošla, a kod nas se tek pojavili prvi nosioci iste. Definitivno smo zalutali u svetu mode!

 

 

 

 

moda za decu1

Sa druge strane imamo one što imaju novca, ali nemaju mozga i možda je to još gora varijanta. Moda se prati do besvesti. Garderoba se jednom oblači i baca. Taj sav haos preselili smo i na decu. Kao da su deca lutke koje mame obuku i naviju, pa dete više i nije dete, dete je simbol. Samo, ne znam simbol čega? I ranije su žene rađale, pa nisu od dece pravile božanstva, vile, simbole, debile. Utrkujemo se ko će detetu da kupi najnovije ovo ili ono, a deca kao deca, baš ih briga skaču po barama. Sećam se priče jedne mame, koja se sekirala što joj dvogodišnjak nema ručni sat, a komšinicin mali (istog uzrasta) već uveliko nosi skupi (markirani, naravno) sat. Pogledam u moj plastični sa pijace marke Q&Q i pomislim: „ala je komšijin mali baja! Ima bolji sat od mene, a još nosi pelene“.

Odavno volim da vidim princezu Kejt, onako mirnu, divnu, normalnu! Baš nedavno sam čitala da decu više puta obuče u istu garderobu i ako zna da su svi fotoaparati sveta okrenuti prema njima. Bez kompleksa, bez stida ona više puta obuje iste cipele!

Ej!!! Princeza obuje više puta iste cipele! Ona, koja ima novca da kupuje i kupuje i kupuje dok svi ne popadamo u nesvest, oblači istu garderobu više puta!!!

Sad, posle ovog saznanja je još više volim! Divna je i svaka joj čast! Novac neće od ćurke napraviti damu. Može neka tamo B ili neka tamo J ili neka treća da deci kupuju dijamante, uvek će ostati ćurke i od dece će napraviti svoje kopije. Prave vrednosti se ne kupuju novcem. Kejt ne prati modu, moda prati Kejt!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *